Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A hónap ásványa a malachit. Tematikus tárlatvezetés a BBTE Geológiai Intézetének szervezésében

2018. 05. 8., 16:00 - 17:00

Egy ásvány története című tárlatvezetés-sorozat harmadik bemutatójára 2018. május 8-án, 16 órától kerül sor a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Geológiai Intézetének magyar tagozata és az egyetem Ásványtani Múzeumának közös szervezésében.

A májusi tárlatvezetésen a malachit bemutatására kerül sor. Szó lesz a kiválasztott ásvány keletkezéséről, keletkezésének helyéről, hasznosíthatóságáról és más ásványoktól való megkülönböztető jegyeiről. A malachitot már az ókori Egyiptomban festékként, valamint arc- és szemfestékként használták. Ez a nem mérgező ásvány a réz keletkezési helyein található, a rézérctelepek oxidációs zónájában képződik.

Az eseményre a BBTE Ásványtani Múzeumában kerül sor, a Farkas utcai főépület első emeletén. A tárlatvezetést Gál Ágnes geológus, a BBTE Geológiai Intézetének munkatársa tartja. Az eseményre a belépés díjtalan.

A rendezvénysorozat havonta jelentkező alkalmainak témáját egy-egy bemutatásra kiválasztott ásvány képezi. A soron közvetkező bemutatók időpontjairól és témáiról tájékozódni lehet hamarosan a Geológiai Intézet magyar nyelvű Facebook oldalán: https://www.facebook.com/foldtan/

Részletek

Dátum:
2018. 05. 8.
Időpont:
16:00 - 17:00
Esemény kategóriák:
,