Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BBTE Alumni Days

2021. 06. 10. - 2021. 06. 12.

Háromnapos rendezvénysorozattal várunk vissza minden BBTE-n végzett diákot!
Találkozz a csoporttársaiddal, elevenítsd fel az egyetemi emlékeket, és látogasd meg az egyetemi évek kedvenc helyszíneit: szombaton az egyetem alumnusainak és családjaiknak ingyen belépő jár a Iuliu Hațieganu Sportparkba és a Botanikus Kertbe.
Az online is közvetített hivatalos megnyitóra csütörtök este kerül sor az Aula Magna termében. A rektori köszöntőt követően az egyetem végzősei tartanak előadást a karrierük alakulásáról, az estét pedig az Alumni Gála zárja.
A pénteki napért az egyetem karai a felelősek: itt főképp szervezett formában zajló alumnitalálkozókra és további előadásokra lehet számítani.
Péntek délután a magyar tagozat online is közvetített előadássorozata vár: a humán-, társadalom- és természettudományi témákban elhangzó prezentációk célja, hogy a végzettek betekintést nyerjenek az egyetemen zajló legfrissebb, legérdekesebb kutatásokba.
A szombatot kizárólag a kikapcsolódásra szánjuk: ti, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem volt hallgatói és családjaitok ingyen sétálhattok a Botanikus Kert ösvényein és piknikezhettek a Iuliu Hațieganu Sportparkban. Emellett a Botanikus Kertben diákéveket felidéző élmény- és fotókiállítás is vár.
Esős idő esetére, vagy azoknak, akik nem tartózkodnak a kincses városban, virtuális egyetem- és városnéző túrával, online megtekinthető fotó- és élménykiállítással, egyetemi tematikájú kincskereséssel készülünk, hogy egy kis időre mindenki ismét diáknak érezhesse magát.
Az Alumni Days folyamatosan frissülő programjáról a http://alumni.ubbcluj.ro/alumni-days/ linken tájékozódhattok.
Az eseménysorozat szervezője a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, a Karriertanácsadó, Pályaorientációs és Alumni Központ segítségével.

A rendezvény keretprogramja:
Péntek, június 11.
Helyszín: Aula Magna
17:00 Megnyitó
A Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar oktatóinak fellépése
C. B. White Chant (Sófalvi Emese – hegedű, Miklós Noémi – zongora)
17:30 Keszeg Anna: Divatban van-e divat? Egy kulturális iparág tanulságai a pandémiában
Fények a színpadon (5’, rend. Balázs Ádám és Kali Anna)
18:00 Keresztes Lujza: Tudomány és társadalom – konfliktus vagy együttműködés? Gondolatok a tiszavirág rejtélyes visszatéréséről
Álmodik a nyomor (5’, rend. Szitai Eszter)
18:30 Szabó Á. Töhötöm: Néprajzos hálószobatitkok
Szombat, június 12.
10:00 – 19:00 között szabad belépés a Botanikus Kertbe és a Iuliu Hațieganu Sportparkba

Részletek

Kezdés:
2021. 06. 10.
Vége:
2021. 06. 12.
Esemény kategóriák:
,
Honlap:
http://alumni.ubbcluj.ro/alumni-days/