Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Erdélyi körútra indul a BBTE – Iskolákba látogat a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata

2019. 11. 10. - 2019. 11. 20.

Népszerűsítő karaván keretében székelyföldi és partiumi iskolákba látogat a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata 2019. november 11. és 14. között oktatóinak és diákjainak kíséretében.

A székelyföldi útvonalon a karaván során Székelykeresztúrra, Székelyudvarhelyre, Csíkszeredába, Kézdivásárhelyre, Sepsiszentgyörgyre, Brassóba, valamint a partiumi útvonalon Szatmárra, Nagykárolyba, Nagyváradra, Aradra, Dévára és Nagyenyedre látogatnak el az egyetem képviselői. Továbbá november 18. és 20. között tájékoztató körutat szervez az egyetem Nyárádszeredába, Szovátára, Szentegyházára, Barótra, Gyimesfelsőlokra és Kovásznára, valamint Zilahra, Krasznára, Szilágycsehre, Tasnádra, Székelyhídra, Nagyváradra, Szalontára.

Az egyetemi tájékoztatókon a középiskolások információkat szerezhetnek továbbtanulási lehetőségekről, a BBTE magyar nyelvű oktatási kínálatáról, bejutási feltételekről, a karok külföldi kapcsolatairól, a Magyar Tagozat tehetséggondozó programjairól (Kiváló Tanár Program, StudHub BBTE, BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórum – diák-konferencia, BBTE Mentor Klub – képzéssorozat stb.), szakkollégiumokról, ösztöndíjakról, bentlakáshelyekről és a kolozsvári egyetemista életről.

A karaván teljes ideje alatt Erdély 34 iskolájában felvételi tájékoztatót tart a BBTE az ország keleti és nyugati részén. A körút Facebook-eseménye itt elérhető.

 

Részletek

Kezdés:
2019. 11. 10.
Vége:
2019. 11. 20.
Esemény kategóriák:
,