Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IV. Film és Média Napok

2024. 04. 10. - 2024. 04. 13.

2024. április 10–13. között negyedik alkalommal szervezi meg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Film és Média Intézete a BBTE Film és Média Napokat. Az esemény a mozgóképes szakma gyakorlati megismertetésére vállalkozik. Rendezvényünkön olyan művészek és szakemberek mutatkoznak be, akik kimagasló szakmai eredményeket értek el a filmművészet, a fotográfia és a média területén.

Idén a Magyar Film és Média Intézet olyan szakmai kiválóságokkal szervez beszélgetést, mint Tóth István fotóművész, akinek alkotásait 50 éves pályafutása során több hazai és nemzetközi fotófesztiválon díjaztak, vagy W. Szabó Péter informatikus, mesterségesintelligencia-kutató, a Tengr.ai képgeneráló AI-alkalmazás alapítója.

Intézetünk munkatársa, Zágoni Balázs egyetemi docens, a Szamosparti Hollywood ifjúsági regény írója a kolozsvári némafilmgyártás és a regény fontos helyszíneit érintő vezetett sétára hívja az érdeklődőket.

A Film és Média Napok keretében idén is mesterkurzusokkal szólítjuk meg a középiskolásokat és minden érdeklődőt: a tavalyi sikerre való tekintettel Animálok a lábamon címmel M. Tóth Géza Oscar-jelölt animációsfilm-rendező, egyetemi tanár, a KEDD animációs stúdió vezetője tart idén is animációkészítő foglalkozást.

A főleg egyetemisták és filmes szakmában dolgozó személyek számára meghirdetett másik mesterkurzus előadója Tőtszegi Szilárd budapesti DI Colorist, aki a filmek fényeléséről és utómunkájáról fog haladó szintű képzést tartani.

A helyek mindkét mesterkurzusra korlátozottak, és a részvétel előzetes online regisztrációhoz kötött (az animációs workshop regisztrációs felülete: https://forms.office.com/e/q7xZfW4xKk, a fényelés workshop regisztrációs felülete: https://forms.office.com/e/9yKebW6yJC).

Rendezvényünk fontos célkitűzése a jelenlegi és a már végzett hallgatók szakmai eredményeinek bemutatása. Idén a harmadéves évfolyamunk KindaCast című podcastjének forgatásán vehetnek részt az érdeklődők (regisztrálni a https://forms.office.com/e/ZPCkjNezRu linken lehet).

Filmvetítésben sem lesz hiány a Film és Média Napokon, idén vendégül látjuk a magyarországi Mediawave Fesztivál 2023-ban díjazott filmjeinek a válogatását.

A rendezvény a Színház és Film Kar Ferdinánd utcai székhelyén (Regele Ferdinand u. 22–26., Central, 4. emelet.), valamint a belvárosi kari épületben (Farkas u. 4.) látogatható, illetve élőben követhető a Magyar Film és Média Intézet hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/bbtefilm).

A BBTE Film és Média Napok nyitott bárki számára, a részletes program elérhető a Facebook-eseményben: https://fb.me/e/205BXwxEZ.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Részletek

Kezdés:
2024. 04. 10.
Vége:
2024. 04. 13.
Esemény kategória:
Honlap:
https://fb.me/e/205BXwxEZ