Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Könyvbemutató

2019. 12. 16., 17:00 - 18:00

„Akadémiai/tudományos iskolák a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (1581-1872-1919-Jelen)” című kötet bemutatójára 2019. december 16-án, hétfőn 17 órától kerül sor a BBTE Auditorium Maximum termében.

A könyv a STAR-BBTE Intézet égisze alatt jelent meg, a BBTE Tudományos Tanácsának és a BBTE dékánjainak, valamint további belső és külső szakemberek bevonásával. A kötet gondozója dr. Daniel David egyetemi tanár, az előszót dr. Ioan-Aurel Pop akadémikus, egyetemi tanár írta.

„A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) történetét már többször alaposan górcső alá vették történészek. Ezt figyelembe véve, e kötet összeállításakor két szempontot tartottunk fontosnak: (1) hogy közvetítsük a történeti tudást – vagy annak legalább egy közérthetőbb metszetét – a BBTE közösségének, és (2) hogy értékállóvá tegyük a kolozsvári egyetem teljes akadémiai tradícióját a román tannyelvű egyetemi oktatás centenáriumi ünnepségének alkalmából. Ilyenformán, a múlt, a jelen és a jövő – a BBTE szervezeti kultúrájának szerves részeként – az akadémiai tevékenység katalizátorává válik, a Nostra Traditio Unacum Europae Virtutibus Splended mottó, valamint a BBTE Traditio et Excelentia! akadémiai hitvallása fényében” – nyilatkozta dr. Daniel David egyetemi tanár.


Részletek

Dátum:
2019. 12. 16.
Időpont:
17:00 - 18:00
Esemény kategóriák:
,