Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Visszhang 40 – Jubileumi koncerttel ünnepel a Visszhang kórus

2018. 06. 23., 19:00 - 20:00

Jubileumi koncerttel ünnepli 40 éves fennállását a Visszhang kórus június 23-án, szombaton 19 órától a Szentháromság Római Katolikus (Piarista) Templomban.

A koncert repertoárja egy válogatás a kortárs kórusmuzsika gyöngyszemei közül és a kórustagok kedvenceiből. Az ünnepség keretében zongorán közreműködik Lokodi Lehel, szólót énekel Andreea Gorgan és vezényel Molnár Botond.

A Visszhang kórus az 1977/1978-as egyetemi tanévben kezdte meg működését és azóta is teret biztosít azoknak az egyetemistáknak a zenei kibontakozásra, a zene világának megismerésére, akik nem feltétlenül a zene területén részesülnek felsőoktatási képzésben. Az évek során számos rangos kül- és belföldi rendezvényen, fesztiválon, hangversenyen vett részt a kórus. Karnagyai között megemlíthetjük Tóth István zenepedagógust, Szalay Zoltán zeneszerzőt, folklórkutatót, dr. Magyari Zita zeneszerzőt, Ercsey-Ravasz Ferenc zeneszerzőt. A kórus eredeti szellemiségét megtartva, a 40 éves jubiláló Visszhang kórus továbbra is szerves részét képezi Kolozsvár, Erdély és Románia kulturális életének. A Visszhang kórus képviseli országunkat a VoCE – Voix et Chemins du Europe európai kórusprojektben, amely egy kórus fesztivál sorozat a békéért, az I. Világháború centenáriumának alkalmával. A 2010-ben megalakult Visszhang Kamarazenekar a kórus visszatérő társa a nagyobb szabású koncerteken, így sikerült az elmúlt években nagyszabású oratórikus műveket is megszólaltatni. 2008 óta a Visszhang kórus Molnár Botond, fizikus irányítása alatt barangol a zene világának rejtelmeibe. A kórus repertoárja a tagok sokszínűségéhez igazodik. A kórus legfontosabb mozgatórugója az a kifogyhatatlan mértékű lelkesedés, amellyel a tagok lehetővé teszik egyedi, izgalmas zenei koktélok tálalását.

Az ünnepség Facebook-eseménye.

A koncertre a belépés díjtalan.

Részletek

Dátum:
2018. 06. 23.
Időpont:
19:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
,