Felvételi vizsgát helyettesítő versenyeket és ingyenes felkészítőket szervez a BBTE középiskolások számára

Az idén is megszervezik a Babeş–Bolyai Tudományegyetem egyes karai azokat a tantárgyversenyeket, amelyek helyettesíthetik a 2019–2020-as egyetemi tanévre meghirdetett felvételi vizsgát. A tantárgyversenyen jó eredményt elért diákok felvételt nyerhetnek a BBTE-re, amennyiben megszerzik az érettségi oklevelet. A legjobb eredményeket elérők az első év első félévében tanulmányi ösztöndíjat és igény esetén, bentlakási szálláshelyet is kaphatnak.

A BBTE a következő tematikus tantárgyversenyeket szervezi a tanév folyamán:

A BBTE Matematika és Informatika Karának oktatói a 2018–2019-es egyetemi tanévben ugyanakkor ingyenes felvételi felkészítőket is tartanak matematikából és informatikából középiskolások számára. A jelentkezők felkészülhetnek a BBTE Matek-Infó versenyére, illetve a 2019-as egyetemi felvételi vizsgára. A felkészítők naptára elérhető a Matematika és Informatika Kar honlapján: https://bit.ly/2MmVo4R.

A Magyar Színházi Intézet is szervez felvételi felkészítőket, amelyekre a 2018–2019-es tanulmányi év második félévében kerül sor. Részletek: https://bit.ly/2AUedrw.

A BBTE Magyar Tagozata által szervezett, felvételit helyettesítő tantárgyversenyekről a felvételi honlapon lehet tájékozódni részletesebben.