Felvételi vizsgát helyettesítő versenyeket és ingyenes felkészítőket szervez a BBTE középiskolások számára

Az idén is megszervezik a Babeş–Bolyai Tudományegyetem egyes karai azokat a tantárgyversenyeket, amelyek helyettesíthetik a 2020–2021-es egyetemi tanévre meghirdetett felvételi vizsgát. A tantárgyversenyen jó eredményt elért diákok felvételt nyerhetnek a BBTE-re, amennyiben megszerzik az érettségi oklevelet. A legjobb eredményeket elérők az első év első félévében tanulmányi ösztöndíjat és igény esetén, bentlakási szálláshelyet is kaphatnak.

A BBTE 11 karán szerveznek tematikus tantárgyversenyeket a tanév folyamán:

A BBTE Matematika és Informatika Karának oktatói a 2019–2020-as egyetemi tanévben ugyanakkor ingyenes felvételi felkészítőket is tartanak matematikából és informatikából középiskolások számára. A jelentkezők felkészülhetnek a BBTE Matek-Infó versenyére, illetve a 2020-as egyetemi felvételi vizsgára. A felkészítők naptára elérhető a Matematika és Informatika Kar honlapján.

A BBTE Magyar Tagozata által szervezett, felvételit helyettesítő tantárgyversenyekről az https://admitere.ubbcluj.ro/hu/licenta/concursuri_admitere honlapján lehet tájékozódni részletesebben. A felvételi menetéről az egyetemi felvételi hivatalos honlapján https://admitere.ubbcluj.ro/hu/ lehet olvasni.

A BBTE Magyar Tagozatának hivatalos (központi) közösségi média felületei rendszeresen frissülnek felvételivel kapcsolatos tartalmakkal. Facebook oldalunk: www.facebook.com/bbtekolozsvar; Instagram oldalunk: www.instagram.com/bbtekolozsvar.