Magas túljelentkezés a BBTE által meghirdetett felvételin

Közel 19.280 jelentkező iratkozott be a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem által meghirdetett alap- és mesterképzéses programokra, nappali tagozatra és távoktatásra.

Ebben az évben a legkeresettebb képzés a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar keretében működő digitális média szak volt, ahol egy helyre 14,26 jelentkező jutott.

Túljelentkezés volt a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar könyvelés és számviteli informatika szakán, amelyre 12,07 jelentkező iratkozott egy helyre, valamint a gazdasági informatika szakon (Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar) – 10,4 jelentkező/hely, a pszichológia szakon (Pszichológia és Neveléstudományok Kar) – 9,75 jelentkező/hely, és az üzletigazgatás szakon (Üzletkötő Kar) – 8,29 jelentkező/hely.

A BBTE nyári felvételije során a legnépszerűbb szakoknak bizonyultak: japán (Bölcsészettudományi Kar), ahol egyetlen helyre 7,25 jelentkező volt, informatika (Matematika és Informatika Kar) – 6,98 jelentkező/hely, jogtudomány (Jogtudományi Kar) – 6,19 jelentkező/hely.

A középiskolát végzettek számára a 2019–2020-as tanévre a Babeș–Bolyai Tudományegyetem több mint 4975 tandíjmentes, közel 9400 tandíjas helyet és 2700 távoktatásos helyet hirdetett meg az alapképzéses felvételire. Magiszteri képzésen 3451 tandíjmentes és 6106 tandíjas helyre lehetett jelentkezni.

Az őszi felvételi 2019. szeptember 11-én kezdődik a BBTE-n. A felvételi naptárára, a felvételi díjakra, az eredmények kifüggesztésére vonatkozó információkat az alábbi oldalon lehet megtekinteni: http://admitere.ubbcluj.ro/hu/.