Mindset Pszichológia Kolozsvár. Pszichológia, határok nélkül – Kolozsvári fiókszervezetet alapított a budapesti Mindset Pszichológia online szaklap

Fiókszervezetet alapított Kolozsváron a budapesti székhelyű Mindset Pszichológia online pszichológiai szaklap, amelynek kolozsvári csapatát a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Alkalmazott Pszichológia Intézetének magyar tagozatos diákjai alkotják, az egyetem pszichológia szakos okatatóinak támogatásásval és közreműködésével. A tevékenység szakmai partnere a Kolozsvári Magyar Pszichológia Hallgatók Egyesülete KMPSZIHE.

A Mindset Pszichológia online portál a pszichológia tudományának egy olyan innovatív felülete, amelynek célkitűzése a legfrisebb tudományos eredmények közérthető bemutatása. A pszichológia tudománya révén érthető és hasznosítható tudás elérhetővé tétele a nagyközönség számára.

A tudománykommunikációs tevékenységet a Mindset közössége írott online tartalmak és rendezvények formájában valósítja meg. A rendszeresen közölt színvonalas szakmai szövegek mellett ismeretterjesztő előadásokat szerveznek a pszichológia iránt érdeklődők számára.

A budapesti tevékenység mellett Magyarország különböző városaiban működik a Mindet Pszichológia, mint Szeged, Debrecen és Pécs. Áprilistól, a kolozsvári szervezet megalapításával a Mindset országhatárokon átívelő szakmai közösséggé vált.

A Pszicho-Kávéház elnevezéssel kéthavi reendszerességgel fog jelentkezni a Mindset Pszichológia szakmai kerekasztal-beszélgetése, amelynek minden alkalommal más vendégelőadója és négy állandó meghívottja lesz.

Az első kerekasztal-beszélgetés magyarországi meghívottja Kozma-Vízkeleti Dániel – képző, család-pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus
http://kozmavizkeleti.hu/. A Pszicho-Kávéház állandó tagjai lesznek:

Dr. Dégi L. Csaba  – pszichológus, habilitált egyetemi docens a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Szociológia és Szociális Munka Karán, illetve magánpraxissal rendelkező vezető szociális munkás. Többek között a Nemzetközi Pszicho-Onkológiai Társaság (IPOS) igazgatója, Amerikai Onkológiai Szociális Munka Szövetségben (AOSW) Romániai képviselője

Dr. János Réka – szociál – és szervezetpszichológus, a BBTE, Pszichológia és Neveléstudományok Kar, Alkalmazott Pszichológia Intézetének egyetemi adjunktusa. Kutatási területe: az emberi gondolkodás racionalitása és irracionalitása és a gondolkodás hatékonyabbá tétele. A Kolozsvári Feuerstein Intézet igazgatója, amely a gyermekek kognitív képességeinek optimizálásával, valamint a logikai készségek fejlesztésével és az érzelmek szabályozásával foglalkozik.

Dr. Kálcza-Jánosi Kinga – klinikai – és egészségpszichológus, a BBTE, Pszichológia és Neveléstudományok Kar, Alkalmazott Pszichológia Intézetének egyetemi adjunktusa, illetve magánpraxisban autonóm klinikai pszichológus. Kutatási területe többnyire az egészségpszichológia területét öleli fel, azon belül a stressz és a stresszzavarok, a táplálkozás pszichológiai vetülete, az időskori demencia valamint a krónikus betegségek pszichológia aspektusai érdekelnek, több éve aktívan együtt dolgozik a Magyar Diabetes Társasággal.

Rácz Norbert – a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség lelkésze. Érdeklődési körét a rendszeres teológia jelenti, valamint az a feladat, amelyet jelen pillanatban is hivatásszerűen gyakorol, a gyülekezeti lelkészség. 2009 óta Erdély egyik legrégebbi és legpatinásabb egyházközségének, az 1560-as évek derekán létrejött kolozsvári unitárius gyülekezetnek a lelkésze. A kiemelkedően értékes történelmi múltú gyülekezet viszont nemcsak páratlan múlttal, hanem élettel teli jelennel is rendelkezik. A ma élő gyülekezeti tagok problémáival való szembesülés, valamint az a tény, hogy a társadalom egyre táguló köre igényel szakszerű lelki segítséget a papoktól, arra ösztönzi, hogy munkáját minél felkészültebben és körültekintőbben végezze.

Egy szoknya, egy nadrág – változó nemi szerepeink nyomában” címet viselő Pszicho-Kávéház első találkozójára 2018. április 24-én kerül sor 19 órától a Szentegyház utcai Agape Étterem konferenciatermében.

A beszélgetés részvételi díjai: Early bird (a készlet erejéig): 15 lei, Diákjegy: 10 lei, Felnőttjegy: 20 lei. A jegyeket kizárólag elővételben online lehet megvásárolni a következő elérhetőségen: https://tixa.hu/Egy-szoknya-egy-nadrag-valtozo-nemi-szerepeink-nyomaban

A Mindset Kolozsvár csapatának tagjai: Barta Andrea, Csatlós Mónika, Csengeri Orsolya, Farkas Szabolcs, Jakab Erika, Kiss Ádám, Mészáros Anna. Érdeklődési területük: klinikai és fejlődés pszichológia, kognitív pszichológia, szociál-, és szervezetpszichológia, egészségpszichológia.

 A kolozsvári szervezet kapcsolattartói: kolozsvar.mindset@gmail.com

Mindset Pszichológia Kolozsvár Facebook-oldala

”Egy szoknya, egy nadrág – változó nemi szerepeink nyomában” Facebook-eseménye