„Runner-up” díjat szereztek a kolozsvári BBTE közgazdász hallgatói a washingtoni Georgetown University esettanulmány versenyén

Kiváló teljesítményt nyújtva csoportmásodik helyezést értek el a kolozsvári közgazdász hallgatók az amerikai Georgetown University által szervezett stratégiai menedzsment témájú nemzetközi esettanulmány versenyen Washington DC-ben, megszerezve ezáltal a verseny „runner-up” díját. A kolozsvári hallgatók csoportjában a Fordham University (New York) csapata végzett első helyen, a második helyet a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő csapat szerezte meg, megelőzve ezáltal olyan neves amerikai egyetemek csapatait, mint a Pennsylvania State University, a Stetson University (Florida) és az Emory University (Atlanta).

A Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business által szervezett nemzetközi esettanulmány versenyre, a McDonough Business Strategy Challenge-re 2019. február 5-10 között került sor az egyesült államokbeli Washington DC-ben, amelyen összesen 19 amerikai és európai egyetem vett részt. A résztvevő diákok egy non-profit szervezet, az American Cancer Society számára kellett egy olyan átfogó stratégiát kidolgozzanak, amely biztosítja a fiatal önkéntes generációk hosszú távon fenntartható bevonását a szervezet munkájába.

A kiváló eredményt elérő kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak. A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő négyfős csapat tagjai: Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 2. év), Boga Balázs (Menedzsment, I. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 3. év), Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank, 3. év).

Gratulálunk diákjainknak az elért nagyszerű eredményhez!

BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet

 

Georgetown University: https://www.georgetown.edu/

McDonough School of Business: https://msb.georgetown.edu/

A verseny honlapja: https://www.hilltopbsc.org/