Student Job Market – A BBTE elindítja a legkomplexebb állásplatformot a hallgatók számára

Kolozsvár, 2024. 07. 12.

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara (KGTK) komplex állásplatformot hozott létre a hallgatók számára: a Student Job Market egy innovatív eszköz, amely segít a hallgatóknak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A platformon keresztül az érdeklődők nem csak álláslehetőségeket találnak, hanem gyakornoki ajánlatokat, szakmai gyakorlatokat és forrásokat is a szakmai fejlődéshez.

 

Partneri kapcsolat az oktatási szféra és a gazdasági környezet között

A BBTE KGTK folyamatosan arra törekszik, hogy segítsen a hallgatóknak elindítani a karrierjüket. A Kar által kifejlesztett platformra állásadók tölthetik fel kínálatukat: munkalehetőségeket, gyakornoki programokat, szakmai gyakorlatokat, felkészítő programokat és olyan forrásokat, amelyek hozzájárulnak a szakmai fejlődéshez. A hallgatók pedig személyes adatlapot hozhatnak létre, amelyen részletezik képességeiket és kompetenciáikat, ezáltal a toborzás átláthatóbb és hatékonyabb lesz.

 

Innováció a mesterséges intelligencia felhasználásával

A platform egyik központi eleme egy fejlett mesterségesintelligencia-algoritmus, amely pontos egyezéseket hoz létre az álláslehetőségek és a hallgatói profilok között, a kompetenciák, a tapasztalat és a személyes elvárások alapján. Ez az intelligens párosítás maximalizálja a hallgatók alkalmazásának lehetőségét, és a lehető legjobb találatokat eredményezi az állásadók elvárásai és a jelöltek profilja között.

Dr. Daniel David, a BBTE rektora kifejtette: „A BBTE nagy hangsúlyt fektet a kiválóságra, a teljesítményre és az innovációra, és folyamatosan hozzájárul a társadalmi-gazdasági szféra, valamint a teljes társadalom fejlődéséhez. Amint már máskor is kifejtettem, egyetemünk a befogadó kiválóság európai modelljét követi, azaz támogatjuk az embereket, kiemelten a hallgatóinkat, hogy a lehető legtöbbet kihozzák magukból. A hallgatók alkalmazhatósága kiemelt prioritás a BBTE-n, a Student Job Market platform pedig éppen ezt szolgálja: segíti a hallgatók és a végzősök alkalmazhatóságát.”

„A platform elindítása fontos lépés a küldetésünkben: hallgatóinknak nem csupán alaptudást, alkalmazható ismereteket kínálunk, hanem konkrét szakmai fejlődési lehetőségeket is. Célunk, hogy hallgatóink hozzáférjenek a lehető legjobb ajánlatokhoz a munkaerőpiacon, hogy karrierjüket megbízható alapokon, jól informáltan indítsák el. Emellett azt is szeretnénk megmutatni, hogy valóban támogatjuk a hallgatóinkat a saját szakmai fejlődési perspektívájuk megtalálásában” – nyilatkozta dr. Răzvan V. Mustață egyetemi docens, a BBTE KGTK dékánja.

 

A platform előnyei:

  • gyors és egyszerű hozzáférés: a hallgatók a platformon keresgélhetnek a munka- és gyakornoki lehetőségek között, ugyanitt jelentkezhetnek is.
  • tanulási lehetőségek: a cégek felkészítő programokat is kínálhatnak, amelyek hozzájárulnak a hallgatók szakmai képességeinek fejlesztéséhez.
  • intelligens párosítás: a mesterségesintelligencia-algoritmus pontosan párosítja az álláslehetőségeket a hallgatók profiljával.
  • személyes profil: a hallgatók létrehozhatják és frissíthetik a szakmai profiljukat, kiemelhetik a kompetenciáikat és megvalósításaikat.

 

Biztonság és hozzáférhetőség

A platform könnyen hozzáférhető bárhonnan, bármilyen eszközről, mivel a felhasználói élmény intuitív, és biztonságos körülményeket nyújt. A felhasználók összes személyi adatát a lehető legjobb biztonsági mechanizmusok védik.

 

A BBTE KGTK elkötelezett a kiválóság és a szakmai fejlődés mellett

A BBTE KGTK ezáltal is megerősíti elköteleződését egy olyan oktatási környezet fenntartása mellett, amely nem csupán népszerűsíti a kiválóságot, hanem tevékenyen hozzájárul a hallgatók szakmai fejlődéséhez. A platform aktív, bátorítjuk a hallgatókat, hogy hozzák létre a személyes adatlapjukat, és fedezzék fel a lehetőségeiket.

A platform elérhető itt: https://jobmarket.econ.ubbcluj.ro/

Promóvideó: