Középiskolások hosszú hétvégéje a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2017. szeptember 22. és 24. között egyetemi nyílt napokat szervez az erdélyi magyar középiskolások részére Középiskolások hosszú hétvégéje a BBTE-n címmel.

Az ötödik éve szervezésre kerülő rendezvény célja, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek az egyetem kutatói illetve oktatói munkájába, valamint a kolozsvári diákéletbe. Ennek érdekében ismeretterjesztő előadásokat, illetve közösségápoló, interaktív programokat szervezünk. Tudományterületek szerint természet-, reál-, társadalom- és bölcsészettudományos foglalkozásokat biztosítunk a résztvevőknek.

A következő foglalkozásokból válogathatnak a résztvevők, a teljesség igénye nélkül: Genereációk a munkaerőpiacon (BBTE Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Kar), „Vad és magányos: rejtőzködő beporzók” (BBTE Magyar Biológia Intézet), Terepkönyv-gyakorlatok. Bemutató a kísérleti írás-olvasás táborokról (BBTE Magyar Irodalomtudományi Intézet), Van-e „helyes” a médiában, a vásárlásban, az interneten? (BBTE Magyar Filozófiai Intézet), Informatika és mesterséges intelligencia (BBTE Magyar Matematika és Informatika Intézet), Hulladékhegyek, avagy a mai társadalom Mount Everestjei (BBTE Környezettudományok és Könyezetmérnöki Kar),  Bevezetés a fotózás titkaiba és A filmezés alapjai (BBTE Fotó, Film és Média Intézet). A rendezvény részletes programja elérhető az egyetem honlapján www.ubbcluj.ro/hu és a rendezvény facebook eseményén.

Egész Erdélyből érkező diákok érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a BBTE magyar intézetei által biztosított programok (előadások, foglalkozások) közül. A rendezvényre 200 középiskolást várunk.