Lezajlott az Interdiszciplináris Tehetségfórum

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézettel közösen 2017. március 10-én szervezte meg a BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórumot. A Babeş–Bolyai Tudományegyetem főépületében lezajlott konferencia szervező partnere a Kolozsvári Magyar Diákszövetség volt.

A konferencia célja a tudományos kutatási eredmények interdiszciplináris és közérthető bemutatásának gyakorlása, az előadói készségek fejlesztése, a BBTE keretében történő tehetséggondozási tevékenységek eredményeinek bemutatása, illetve a különböző szakterületek hallgatói közti párbeszéd megteremtése.

A 2016 őszén sorra került előadástechnika-képzések résztvevői mellett a konferencián előadás bemutatására lehetőséget kaptak még az egyetem más alapképzéses és mesteris hallgatói is. A konferencia programját tapasztalt előadók plenáris előadásai fogták keretbe. A diákprezentációkat műhely-tevékenységekbe soroltuk, az egyes szekciókban különböző szakterületről érkező hallgatók vettek részt. A résztvevő hallgatók kutatási területükön rövid vitaindító előadásokat mutattak be, amelyet hosszabb moderált beszélgetés/vita követett az adott témában. A konferencia részletes programja és az elhangzott előadások rövid kivonata megtekinthető a rendezvény honlapján: www.atom.ubbcluj.ro/itf

A konferencia legjobb előadója pénzbeni jutalomban részesült, további díjakat osztottak ki a szervezők a konferencia legaktívabb résztvevőinek is. A díjak odaítélésében a négytagú zsűri, illetve a közönség szavazata is számított. A díjazottak: (I. díj) Bíró Árpád Levente (Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar), (II. díj) Fodor Rita (Szociális Munka / Római Katolikus Teológia Kar), (III. díj) Mike Nimród (Állam- és Jogtudományi Kar). Legjobb kérdező díj: Orlov Henrik (Politika-, Közigazgatás- és Kommunikáciotudományi Kar).

A konferencia az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja által finanszírozott NTP-HHTOK-M-16-0004 azonosító számú nyertes pályázatából valósult meg. További támogatónk a Bethlen Gábor Alap.