A BBTE animációval segíti az Erasmus-mobilitásban részt vevő hallgatók eligazodását

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Nemzetközi Együttműködési Központja (CCI) Romániában elsőként oktatóanimációval segíti az Erasmus-mobilitásban részt vevő hallgatókat. A kisvideó az E nevű szereplőn keresztül mutatja be a fiataloknak azokat a lépéseket, amelyek a mobilitáshoz szükséges iratcsomó összeállításához szükségesek.

Noha a kezdeményezés több hónappal ezelőtt felmerült, az ötlet fokozottan termékenynek bizonyult a világjárvány jelenlegi keretében, mivel csökkenti a hallgatók és a BBTE Nemzetközi Együttműködési Központja munkatársai, valamint a hallgatók egymás közötti személyes érintkezésének szükségességét.

„Az ötlet onnan származik, hogy nagyon sok hallgatót kellett eligazítanunk. Az elmúlt tanévben (2018/2019) a partneregyetemekkel 594 kimenő és 292 bejövő hallgatót cseréltünk az Erasmus-mobilitások kedvezményezettjeként, ami nagyon nagy lépés egy romániai felsőoktatási intézmény számára. Ezeket a fiatalokat a BBTE Erasmus irodájában segítjük, hogy a dokumentáció helyesen legyen összeállítva, figyelembe véve, hogy azt európai alapokból finanszírozzák” – nyilatkozta dr. Sergiu Mișcoiu egyetemi tanár, a Nemzetközi Együttműködési Központ igazgatója és dr. Ramona Onciu, a BBTE Erasmus Irodájának vezetője.

A videó megtekinthető az Erasmus At UBB Facebook oldalán (https://www.facebook.com/erasmus.atubb.3/videos/693749294769633/) és a Nemzetközi Együttműködési Központ weboldalán (https://cci.ubbcluj.ro/erasmus/erasmus.php). Közzététele rendkívül időszerűvé válik a COVID-19 világjárvány idején, tekintettel arra, hogy az Erasmus iroda célja éppen a világ különböző országaiba utazó hallgatók nemzetközi mobilitásának kezelése.