Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A BBTE és a KAB közös karácsonyi „ajándéka”

2020. 12. 17., 18:00 - 19:00

Idén nem kerülhet a szokásos keretek között sor a BBTE Magyar Tagozatának hagyományos karácsonyi előadására. Azonban a Kolozsvári Akadémiai Bizottsággal közösen egy különleges karácsonyi „ajándékkal” készültünk: az érdeklődők élő közvetítésben követhetik Hacki Tamás foniáter szakorvos, orvosprofesszor és Pákai Enikő, a Román Televízió kolozsvári adása műsorvezető szerkesztőjének Két síkon c. beszélgetését.
A beszélgetést élőben közvetítjük a KAB Youtube-csatornáján: https://youtu.be/pbXuLCOKC18
Részletes programmal hamarosan jelentkezünk!
***
Hacki Tamás neve a 60-as években vált ismertté Magyarországon. 1962-ben füttyművészetével nyerte meg a Magyar Televízió azévi Ki mit tud? kulturális tehetségkutató műsorát. Ezután világszerte adott koncerteket, és különböző zenészekkel több lemeze is megjelent. 2007 szilveszterén a Müncheni Filharmonikusokkal lépett fel.
Szakorvosként szintén Magyarországon kezdte pályáját, és Németországban teljesítette azt ki, ahol több orvosi intézet alapítója. Létrehozta a regensburgi Egyetemi Klinika Foniátriai és Gyermekaudiológiai Osztályát, valamint a klinikához kapcsolódó logopédiai szakintézetet és egy rehabilitációs osztályt hang- és nyelésbetegek számára. Orvosi munkája során a német‒magyar kapcsolatok erősítése érdekében kifejtett tevékenységéért, orvosi, tudományos működéséért és füttyművészetéért 2009-ben a Német Szövetségi Köztársaság Érdemkeresztje kitüntetésben részesült.
2015-ben a magyar állam is kitüntette, kulturális tevékenységéért Pro Cultura Hungarica díjat vehetett át.
***
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Részletek

Dátum:
2020. 12. 17.
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória: