Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

WindoW to the World – a BBTE versenyfelhívása angol nyelvű MOOC kurzusok elkészítésére

2021. 02. 8., 08:00 - 2021. 03. 1., 17:00

Az oktatási kínálat változatossá tétele, valamint az egyetem nemzetközi láthatóságának növelése kiemelt fontosságúak egyetemünk számára. A külföldi hallgatók bevonásának egyik lehetséges nem hagyományos módozata angol tannyelvű MOOC kurzusok (Massive Open Online Courses) meghirdetése. A MOOC kurzusok részben előre rögzített, tömeges nyílt online kurzusok, korlátlan részvételi lehetőséggel. Az online kurzusokhoz képest a MOOC típusú kurzusok lehetővé teszik segédanyagok közzétételét, interaktív üléseket és megbeszéléseket is. Ezek a flexibilis módon elérhető és strukturált nyílt online kurzusok mindazoknak szólnak, akik új képességeket, készségeket, szakismereteket szeretnének elsajátítani, és szakmai pályájukon előre akarnak haladni. Ilyen módon MOOC-ok alkalmazása hozzájárulhat a BBTE kiváló egyetemi státusának erősítéséhez, ugyanakkor országos standardként is szolgálhat az oktatási és kutatási folyamatok, valamint a közösségi igények kielégítése szempontjából.

Az oktatás digitalizációjának köszönhetően a hallgatók előtt megnyílik a kurzusokhoz való hozzáférés lehetősége, függetlenül attól a helyszíntől, ahol élnek és tanulnak, ugyanakkor az oktatók számára is komoly szakmai fejlődési lehetőséget jelent.

Ezeknek a célkitűzések elérése érdekében a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Felnőttképzési, Távoktatási és Csökkentett Óralátogatású Képzési Központja (CFCIDFR) meghirdeti a WindoW to the World versenyt, amelyre a BBTE mindazon oktatói pályázhatnak, akik angol nyelvű MOOC kurzusok fejlesztésére vállalkoznak.

A pályázóknak a következő követelményeknek kell megfelelniük:

  1. főállású oktatói státus a BBTE-n (legtöbb 2 oktatóból álló előadói csoportot is lehet szervezni);
  2. az angol nyelv haladó szintű ismerete (nem szükséges oklevéllel igazolni).

A pályázati anyagot online kell beküldenie az oana.lupulescu@ubbcluj.ro e-mail címre. A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  1. Egy angol nyelvű syllabus, amelynek tárgya a nemzetközi érdeklődők (magiszteri hallgatók, doktorandusz hallgatók, posztdoktori képzésben résztvevők) számára is legyen vonzó, s amelynek tartalmaznia kell:
    1. a fejezetek és előadás-jelenetek címét;
    2. az online előadás módszereit;
    3. a kurzus keretében megvalósuló tevékenységek menetét és sorrendjét – egy forgatókönyvet, amely részletezi a kurzus anyagát, a felvételeket abban a sorrendben, ahogyan a hallgatóknak majd követniük kell (a tartalommal kapcsolatos lényeges aspektusok, kulcsszavak, javasolt szakirodalom, a hallgatók által elvégzendő feladatok, a megoldott feladatokra kapott visszajelzések, valamennyi előadásrészlet időtartama, a teljes kurzus időtartama stb.);
    4. a résztvevők kiértékelésének módját.
  2. Egy maximum 10 oldalas, angol nyelvű PowerPoint bemutató, ami gyakorlatilag egy mintaelőadás.

A nyerteseknek 3 díjat ajánlunk fel (Apple iPad), továbbá műszaki segítséget biztosítunk számukra a MOOC kurzus elkészítésében (a kurzus rögzítése, vágása és szerkesztése).

NAPTÁR

  1. február 22. – a kurzusjavaslat elküldése az oana.lupulescu@ubbcluj.ro e-mail címre;
  2. március 8. – az eredmények közzététele a CFCIDFR (a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Felnőttképzési, Távoktatási és Csökkentett Óralátogatású Képzési Központja) honlapján;
  3. március 10. – a fellebbezések benyújtása;
  4. március 15. – a végleges eredmények közzététele a CFCIDFR honlapján.

Részletek

Kezdés:
2021. 02. 8., 08:00
Vége:
2021. 03. 1., 17:00
Esemény kategóriák:
,