Több mint 2700 jelentkező iratkozott be a BBTE által meghirdetett őszi felvételire

A beiratkozási időszak első hat napján több mint 2000 jelentkező nyújtotta be felvételi dossziéját a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem által meghirdetett alapképzési szakokra, jóllehet a BBTE egyes karain csak 2017. szeptember 11-én, hétfőn kezdődött a beiratkozás.

Magiszteri képzésre az első hat napon több mint 670-en jelentkeztek.

Az őszi felvételire jelentkezők számára a BBTE 334 tandíjmentes és 4.885 tandíjas, valamint 1.578 távoktatási és csökkentett látogatású helyet biztosít alapképzésen, míg a magiszteri képzésre jelentkezőknek a júliusi felvételi után betöltetlenül maradt 765 tandíjmentes hely áll rendelkezésére.

Az őszi felvételi időszak 2017. szeptember 6. és 20. között zajlik, és a jelentkezési feltételek azonosak a nyári felvételiével. A Babeş–Bolyai Tudományegyetem karai különböző jellegű írásbeli vagy szóbeli vizsgákat szerveznek a jelentkező diákok ismereteinek és kognitív képességeinek felmérésére. A BBTE valamennyi karán a felvételi végleges eredményének kiszámításakor – eltérő súlyozással – figyelembe veszik az érettségi vizsga átlagát is.

Az őszi felvételi naptárát, a felvételi díjakat, a versenytematikát, valamint a felvételivel kapcsolatos bővebb tájékoztatást a BBTE felvételi honlapján lehet megtekinteni, az alábbi címen: http://admitere.ubbcluj.ro/hu/.

A felvételire jelentkező diákok számára 400 szálláshelyet biztosít az egyetem a Hașdeu (Kőkert) utcai diáknegyedben lévő bentlakásokban.

A jelentkezők létszáma a júliusi felvételi időszak lezárulását követően 11 százalékos növekedést mutatott a tavalyhoz képest.